Hírek RSS


Okosnet hírek

Magyar Idők

Hirado.hu

Hírek » Okosnet hírek

2012.04.17.

Zárókonferencia Sopronban

Sopronban a Hotel Sopronban került megrendezésre a Neurisk Projekt zárókonferenciája. A rendezvényt Sallai Péter tűzoltó ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelent projektpartnereket és a megyei igazgatóság megjelent állományát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Burgenland Tartományi Tűzoltószövetség még 2003-ban kötött együttműködési megállapodást, majd tovább mélyítette a 2008-ban létrehozott NeuRisk projekttel. A közös kockázat-megelőzési és katasztrófavédelmi megállapodás tapasztalatait összegezve tartották meg a zárókonferenciát.
A projekt célja a határon átnyúló kölcsönös katasztrófavédelmi segítségnyújtás rendszerének kidolgozása és a rövidebb reagálási idő, valamint a határ menti katasztrófavédelmi kockázat-megelőzés hatékonyságának növelése.

Az egész napos tanácskozáson a magyar és az osztrák szakemberek részletezték a projekt eredményeit.
Összegezve elmondható, hogy a nemzetközi ágazati szakmai együttműködés elmélyült, stratégiai partnerség és napi munkakapcsolat alakult ki a két ország szakmai szervezetei között. A térségben jelentősen javult a katasztrófavédelmi beavatkozások hatékonysága, ezáltal a bajba jutottak gyorsabb és szakszerűbb segítségben részesülnek.

( a fotó NeuRISK projekt-indító konferencián készült, Gyõrben )